Sklep

Olej z nasion dzikiej róży BIO 50 ml Etja


26,00 

Naturalny olej z nasion dzikiej róży. Zimnotłoczony. Zawiera kwas transretinowy, omega-6, omega-3, witaminę E oraz naturalne karotenoidy (kwas retinowy – witamina A). Pobudza aktywność i wzrost fibroblastów, dzięki czemu wpływa na zwiększenie ilości kolagenu w skórze właściwej. Stymuluje regenerację tkanek, dlatego doskonały jest na rozstępy, blizny, oparzenia oraz owrzodzenia skóry. Pojemność: 50 ml.

Marki:Etja
Kod produktu: ET13

Opis

Olej z nasion dzikiej róży BIO 50 ml Etja

DZIKA RÓŻA

Krzew pochodzący z rodziny różowatych. Roślina z twardymi i ostrymi kolcami występuje na obszarach umiarkowanych w ciepłych częściach półkuli północnej. Rośnie praktycznie w całej Europie na terenach znajdujących się do 1500 m n.p.m.. Występuje również w północnej Afryce, w całej Azji, a także w Australii i Nowej Zelandii. Owoce koloru pomarańczowo-czerwonego osiągają wielkość 2–3 centymetrów. Zawierają w sobie sporą ilość witaminy C.

NATURALNY OLEJ Z DZIKIEJ RÓŻY BIO

Jest otrzymywany poprzez tłoczenie na zimno pestek znajdujących się we wnętrzu dojrzałych owoców róży piżmowej. Zawiera kwas transretinowy, omega-6, omega-3, witaminę E oraz naturalne karotenoidy (kwas retinowy – witamina A). Pobudza aktywność i wzrost liczby fibroblastów, dzięki czemu wpływa na zwiększenie ilości prawidłowo zbudowanego kolagenu w skórze właściwej. Stymuluje regenerację tkanek, dlatego doskonały jest na rozstępy, blizny, oparzenia oraz owrzodzenia skóry. Regeneruję skórę zniszczoną nadmiernym wpływem czynników atmosferycznych (słońce, mróz, wiatr). Przeznaczony do pielęgnacji skóry starzejącej się, dojrzałej, suchej oraz spękanej.

Olej z Nasion Dzikiej Róży BIO firmy ETJA jest wytwarzany z surowców ekologicznych i w 100% naturalny.Posiada certyfikat BCS DE-ӦKO.

SPOSOBY UŻYCIA

  • Bezpośrednio na skórę. Delikatnie wmasowywać kilka kropel na oczyszczonej twarzy do momentu całkowitego wchłonięcia.
  • masaż nawilżająco – ściągający we własnym zakresie
  • dzięki wysokiej zawartości kwasów tłuszczowych polecamy jako dodatek do kosmetyków w stężeniu do 20 %.
  • kąpiel poprawiająca elastyczność skóry. Do wanny wypełnionej 1/3 ciepłej wody wlać 5–10 ml oleju.
  • baza do produkcji domowych serum odmładzających
  • moczenie stóp – regeneruje i wygładza popękane pięty. Do miski z ciepłą woda wlać 5-8 ml oleju, starając się co jakiś czas ruszać stopami.
    Koszyk